Nieuwsbericht
07/08/2016
Ijskoffie home made met de tips van Simon Lévelt!Ijskoffie: heerlijk, verfrissend… en heel makkelijk! Wat heb je nodig om zelf ijskoffie te maken? Koffie natuurlijk, en heel wat ijsblokjes. Een blender of shaker om de ingrediënten te mixen kan ook van pas komen. De verhoudingen pas je aan naar eigen smaak: met of zonder melk, meer of minder suiker. En gebruik je fantasie: voeg een siroopje toe of opgeschuimde melk, een dot slagroom, kaneel, koekkruimels, cacao etc.
Iced cappuccino - 125ml espresso of sterke koffie - 120ml koude melk - siroop of suiker naar smaak - 300g ijsklontjes - 100ml room (voor slagroom) - Cacaopoeder Klop de slagroom op zonder suiker. Doe de koffie, melk, siroop en ijsblokjes bij elkaar in een cocktailshaker. Schud tot de koffie ijskoud is. Giet dan door een zeef in een hoog glas, de ijsblokjes komen niet in het glas. Schep er de slagroom op, decoreer met een beetje cacaopoeder.
Shock brew Hete koffie zo snel mogelijk afkoelen, dat is een shock brew of flash brew. Dit doe je door de koffie direct te laten druppelen op ijs. - 60g grof gemalen koffie - 500ml warm water - 500g ijsblokjes - Siroop of suiker naar smaak Vul een kruik (of Chemex) met de ijsblokjes. Maak koffie met het warme water en giet de koffie in de kruik. Voeg wat siroop of suiker toe. Zoet genoeg? Normaal wordt er wat rietsuiker, palmsuiker of siroop toegevoegd aan ijskoffie. Ijskoffie verliest zo zijn bittere smaak. Tip: snij een vanillestokje open en plaats dit in de siroop, zo maakt men vanillesiroop
Coffee & tonic - Ijsblokjes - Tonic - Espresso koffie Vul een half glas met ijsblokjes en tonic en giet daarbij espresso koffie. Zo simpel kan het zijn!
Iced latte - 150ml koude melk - Ijsblokjes - 1 kop espresso - Siroop of suiker naar smaak - 100ml slagroom - Kaneelpoeder Maak melkschuim van de koude melk, manueel of elektronisch of met een stoompijp van een espresso machine. Plaats de ijsblokjes in een groot glas en giet hier de espresso over. Giet vervolgens het melkschuim over de espresso. Schep de slagroom er bovenop en decoreer met wat kaneelpoeder.
|