Nieuwsbericht
06/14/2017
Solleone Bio, Italiaanse topproducten!For a healthier lifestyle and a happier planet In het Italiaanse dorpje Valdengo, in de Italiaanse provincie Piemonte op een 90-tal km van Milaan, produceert Solleone Bio sinds een 3-tal jaar pure Italiaanse kwaliteit. Zoals ze van hun grootmoeders geleerd hebben. Ingrediënten die hun grootmoeder niet kent, komen er niet in.In de overtuiging dat de mens de mogelijkheid om in harmonie te leven met de natuur een beetje verlorenis, heeft Solleone Bio een product assortiment ontwikkeld voor dagelijks gebruik dat ons opnieuw op het spoor zet naar een eenvoudig, gezond en natuurlijk eetpatroon. Met passie zorgen voor de teelt en de productie van puur voedsel, vastbesloten om voeding aan te bieden dat inspireert tot het verkrijgen van een betere balans en een evenwichtiger manier van leven, dat is hun filosofie. En dit zonder zelf uren in de keuken te moeten staan. Men wil producten brengen die smaken zoals voedsel hoort te smaken, natuurlijk en gezond. Deze voorzien u van voedingsstoffen, enkel afkomstig van de natuurlijke rijkdom die de aarde ons biedt. Dit met respect voor traditie, milieu, mens en dier. De productie gebeurt steeds op lage temperatuur. Wij brachten eerrder dit jaar een bezoek aan de firma. Bij aankomst in Valdengo werden we hartelijk ontvangen door de vurige Siciliaanse Simonetta, die ons aan haar collega’s en ‘the president’, Thierry, voorstelt. De general manager Liliana geeft ons een voorstelling van het Solleone Bio assortiment, terwijl Marta ons de voorgestelde producten laat proeven. De heerlijke Solleone Bio sauzen volgens traditioneel Italiaans recept hebben elk hun eigen accent, afhankelijk van de streek waarvan ze oorspronkelijk afkomstig zijn. De sauzen worden op lage temperatuur bereid, wat zorgt voor een optimaal behoud van de smaak, alsof je een verse saus proeft! Na de voorstelling van het assortiment gaan we een kijkje nemen bij de productie. Men is bezig met de bereiding van pastasaus. Hier wordt nog met een pollepel in de saus geroerd alvorens de saus machinaal in de potjes wordt afgevuld. Na de bedrijfstoer is het tijd voor een frisse neus te halen om enkele foto’s te nemen van het bedrijfsgebouw. Het uitzicht is prachtig, de besneeuwde bergen kijken je recht aan als je de voordeur van Solleone Bio uitgaat. Er staat ons een heus middagmaal te wachten als we terug binnen komen. Marta heeft haar beste beentje voorgezet en zo kunnen we met z’n allen gezellig tafelen. Simonetta, Liliana, Nathalie (zus van Thierry),Thierry en Marta verzamelen zich ook rond de tafel. Achtereenvolgens krijgen we heerlijke bordjes voorgezet, allemaal bereid met Solleone producten. Tot slot schrijven we nog even een dankwoordje in hun gastenboek en nemen we een groepsfoto met het volledige team. Het wordt intussen al donker, een goed gevulde dag, waaruit de passie voor hun producten en grondstoffen voor zich spreekt. Een mooi, leerrijk en gezellig bezoek aan een leuk en gepassioneerd team. We hebben genoten van de Italiaanse gastvrijheid en warmte, figuurlijk dan. |